Măcrișul este un aliment minunat, aș zice că este chiar o comoară a naturii de care trebuie să profităm în această perioadă.
Astfel, avem nevoie de:
-două mâini generoase de măcriș;
– 4 ouă batute bine;
-100 gr cașcaval ras;
-verdeață după gust;
Se toacă măcrișul mărunt pe capac, apoi se va pun o lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă.
Când uleiul s-a încins, se pune măcrișul și se amestecă lent cu o lingură de lemn aproximativ 1 min. până când își va schimba culoarea. Apoi adăugăm ouăle bătute , cașcavalul și verdeața (pătrunjel și mărar pun eu ), iar la final se poate presăra din nou un alt strat de cașcaval care să se topească usor deasupra.
E un preparat delicios și rapid, care are proprietăți nemaipomenite.
Câteva guri a păpat și bebe Luca, iar de restul, evident, am profitat noi, adulții