Prima rețetă pe care o veți regăsi și în cartea pentru copii, se intitulează jucăuș ,,Magionită” fiindcă are magiun în compoziție.
Ai nevoie doar de nițel timp pentru frământare, iar copilașii tăi o vor savura la micul dejun ori ca gustare fără a clipi.
Ingrediente:
(pentru 4 batoane)
-aproximativ 500-600 gr făină
– 20 grame drojdie umedă;
– 300 ml lapte călduț,
– 100 ml unt topit;
– opțional o lingură zahăr de mesteacăn/ alt îndulcitor preferat;
Pentru compoziție: cremă de ciocolată/ orice dulceață/ magiun/ nuci etc.
Se topește și se răcește untul la foc mic.
Într-un vas se amestecă drojdia cu laptele călduț și lingura de zahăr de mesteacăn/ îndulcitorul ales. Apoi se adaugă făina cernută și se frământă cu zâmbetul pe buze adăugând untul topit până când se desprinde de pe mâini.
Tot aluatul se lasă la dospit într-un loc călduț pentru aproximativ o oră.
Apoi se va împărți în patru bile egale și se vor întinde cu sucitorul , iar fiecare foaie rezultată va fi umplută cu generozitate cu acea compoziție aleasă.
Noi am optat mereu pentru magiun fiindcă este nițel acrișor , iar bebe Luca îl adoră.
(ar mânca din oră-n oră)
Ei, bine și acum la final după ce aveți patru batoane frumoase în tava de copt, porniți cuptorul la foc mic.
Ungeți ruladele cu un ou bătut și presărați susan din belșug.
Lăsați la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute sau până când vedeți că s-au rumenit destul.