Email:contact@mamaprofa.ro

,,Magionită” – Sau batoane umplute cu magiun

Prima rețetă pe care o veți regăsi și în cartea pentru copii, se intitulează jucăuș ,,Magionită” fiindcă are magiun în compoziție.

Ai nevoie doar de nițel timp pentru frământare, iar copilașii tăi o vor savura la micul dejun ori ca gustare fără a clipi.

Ingrediente:

(pentru 4 batoane)

-aproximativ 500-600 gr făină

– 20 grame drojdie umedă;

– 300 ml lapte călduț,

– 100 ml unt  topit;

– opțional o lingură zahăr  de mesteacăn/ alt îndulcitor preferat;

Pentru compoziție: cremă de ciocolată/ orice dulceață/ magiun/ nuci etc.

 

Se topește și se răcește untul  la foc mic.

Într-un vas se amestecă drojdia cu laptele călduț și lingura de zahăr de mesteacăn/ îndulcitorul ales. Apoi se adaugă făina cernută și se frământă cu zâmbetul pe buze adăugând untul topit până când se desprinde de pe mâini.

Tot aluatul se lasă la dospit într-un loc călduț pentru aproximativ o oră.

Apoi se va împărți în patru bile egale și se vor întinde cu sucitorul , iar fiecare foaie rezultată va fi umplută cu generozitate cu acea compoziție aleasă.

Noi am optat mereu pentru magiun fiindcă este nițel acrișor , iar bebe Luca îl adoră.

(ar mânca din oră-n oră)

Ei, bine și acum la final după ce aveți patru batoane frumoase în tava de copt, porniți cuptorul la foc mic.

Ungeți ruladele cu un ou bătut și presărați susan din belșug.

Lăsați la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute sau până când vedeți că s-au rumenit destul.

Mama Profă, Stefania Pânișoară
Mama Profă, Stefania Pânișoarăhttps://www.mamaprofa.ro/despre-mine
Sunt un om simplu, educat , care iubește copiii, iar mai presus de orice, familia mea ocupă locul central în Univers: Luca și soțul meu sunt cele mai dragi ființe. Desigur, tatăl meu și fratele, de asemenea îmi umplu viața și nu aș putea trăi fără ei. Cum se face că un om ca mine, mamă , profesor, antreprenor, scrie pe un blog?

Din aceeași categorie

Caută în blog

Urmărește-mă pe Facebook

Cele mai vizualizate

Coșulețe / Brioșe de bulgur

Cartofi fierți în lapte și dați la cuptor Pentru această delicioasă rețetă ușor de realizat...

Ești ceea ce citești! Ești ceea ce mănânci!

Scriu cu mare bucurie pentru că am avut un soi de eliberare interioară, de...

Budincă de cușcuș cu banană și zmeură

Ingrediente: 10 linguri de lapte gras ( de 3,5) 4 linguri de cușcuș Se lasă cușcușul...

Răbdare pe care o vei oferi copilului tău este...

Nu am mai scris de ceva timp, dar reluam ,,old habbits” cu scopul bine...

Articolele din revista școlii – gesturi eliberatoare ale conștinței

Am un bun obicei , zic eu: să public în revista școlii. Vă recomand să...

Dormiți, mâncați, gătiți cu pasiune , zâmbiți , fiți...

Motto:  ,,Lucrurile nu sunt greu de făcut. Este greu să te pui în starea...

Brioșe vesele (pentru că au fructe și se colorează...

V-ați gândit cum să îi faceți  pe copiii mofturoși care nu acceptă imediat fructele...

Cremă de fasole verde (sau galbenă / de care...

Crema aceasta ușoară și tartinabilă poate fi pregătită rapid și servită ca gustare. Ingrediente -Un borcan...

Strategii de predare interactivă – aplicație

O lecție model pentru colegii începători care au nevoie să aplice o metodă inovativă...

Fii prezent în dezvoltarea zilnică a copilului tău

Gândul serii Adevărata glorie pe care o culegi la finalul unei zile pline de provocări,...

Fii mereu cea mai bună versiune a ta- bebelușii...

Acum am terminat claffoutiss-ul cu cireșe, orezul cu lapte și pizzele pe care le-am...

Ouă cu măcriș

Măcrișul este un aliment minunat, aș zice că este chiar o comoară a naturii...

Ceea ce contează cel mai mult este minunea din...

,,Nimeni nu are dreptul să ne fure frumosul din sufletele noastre”, afirma Octavian Goga....

C.N.T.V. – CEX – pasiunea de a preda limba...

Cu voia bunului Dumnezeu cred cu tărie că se pot petrece minuni, Una dintre...

Bogăția semantică a liricii argheziene

Un referat util profesorilor și elevilor pentru studiul liricii lui Arghezi. Eu l-am trasat...

Categorii populare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.