Scriu cu mare bucurie pentru că am avut un soi de eliberare interioară, de parcă m-ar fi vizitat o bună prietenă : Nu trebuie să faceți absolut tot în casă- curățenia este cea care vă va lua cel mai mult timp, dar și preparatul mâncărurilor.
Ceea ce trebuie să îngrijim zilnic ar fi relația armonioasă cu făptura zămislită de noi: lăsați orice din mână și jucați-vă cu pruncul vostru. Am următoarea imagine cu o respectată doamnă psihiatru de la noi din oraș care atunci când a venit la un chef, s-a pus pe pământ , așa culcat, desculță și destul de răvășită după o zi de lucru ( în opinia mea , ,, cu nebunii”). Ulterior , am căutat în interiorul meu și am găsit răspunsul: așa s-a deconectat , iar energia bună a pământului-mamă i-a dat forță. Cât de tare m-am bucurat, când după anumite telefoane și situații stresante apărute inopinat (cineva tocmai îmi povestise de un accident), bebe Luca a întins mâinile zglobii și mi-a dat cu toată puterea lui una din cele mai dulci palme. Ne-am jucat apoi în curte cu Blitz, câinele nostru lup german, deosebit de atent la toate nevoile lui Luca. Așadar, suntem oameni și dacă avem acea latură empatică despre care se zice că este cultivată în primii doi ani de viață, ne vom încărca invariabil cu problemele oamenilor din jur. Este OK – să folosesc un termen pe care îl detest fiindcă ne limitează clar limbajul, dar de multe ori acoperă o paletă largă de răspunsuri în momente când timpul nu ne mai ajunge. Apropo, aici e momentul să subliniez un aspect: să vă luați copilul în brațe de fiecare dată când acesta întinde brațele spre voi fiindcă are clar o nevoie , o dorință, o teamă etc pe care numai voi , părinții, o puteți îndeplini prin căldura voastră.
Astăzi am bucătărit, din nou, cu mare pasiune pentru bebe Luca și pentru noi. Preparatul cheie a fost salata de fructe de sezon(predominând căpșunicile), peste care am adăugat semințe chia , nuci râșnițate și a savurat-o cu mare poftă după somnul de prânz. Sursa din care m-am inspirat a fost , ca de fiecare dată în ultimele două luni, site-ul www.flaveur.ro. Aici găsesc mereu rețete variate, adaptate vârstei bebelușului , iar comentariile pertinente ale moderatorilor mă ajută să îmi canalizez atenția spre hrănirea echilibrată a bebelușului nostru, care are deja 1 an, 2 luni și 2 săptămâni.
E musai ca de voie bună, să închei prin a vă împărtăși cea mai mare bucurie a zilei: Luca s-a urcat singur pe căluțul lui cu rotițe ceea ce e maaaare realizare. Trăim prin copiii noștri și nu vrem să ratăm nicio clipă din formarea lor atât de frumos desenată. Cine e oare în spatele șevaletului? Doar de noi depinde! Haideți să fim noi, părinții , ajutați de persoanele dragi cărora le pasă cu adevărat de nevoile bebelușilor noștri.
Gândul serii: trebuie să scriu o carte cu rețele cele mai încercate cu bebe Luca fiindcă tare bune sunt , iar pe mine una, m-ar fi ajutat dacă aș fi găsit un astfel de volum acum câteva luni: cu rețetă și imagini reale, fără filtre ori trucaje
Doar realitate. Iar realitatea se conjugă în opinia mea cu cele mai savuroase preparate fiindcă este adevărat: Ești ceea ce citești! Ești ceea ce mănânci!