Crema aceasta ușoară și tartinabilă poate fi pregătită rapid și servită ca gustare.
Ingrediente
-Un borcan mare de fasole conservată (ar fi ideal să fie bio, de grădină ,pentru că proprietățile sale și vitaminele ar fi benefice micuților noștri în creștere)
-câțiva căței de usturoi ( după gust- 4, 5 cam așa folosesc eu);
– o lingură de maioneză de bebeluși
Se vor curăța cățeii de usturoi și se vor mărunți (fie la cuțit , fie cu aparatul de presat usturoiul);
Separat se va fierbe un ou, pentru a folosi gălbenușul pentru maioneza ușoară. Vom amesteca gălbenușul cu puțin muștar și ulei de măsline după gust. Opțional se poate adăuga și o jumătate de avocado bine copt, dar eu nu îl folosesc în această rețetă.
Apoi cu un chopper vor mixa vertical cantitatea de fasole verde/ galbenă proapăt scursă din borcanul în care a fost conservată. Apoi se vor amesteca și va rezulta o delicioasă cremă hrănitoare pentru toată familia.
Din pricina usturoiului, nu e indicată la micul dejun.
Luca o adoră mai ales atunci proaspăt blenduită, fiindcă apoi o las să se îmbine gusturile la rece, iar pentru gâtul lui, îl privez de a-i oferi porții de mâncare la temperaturi scăzute.
Mahlzeit ori Bon Appetit, căci nouă tare ne mai place ,,papa”! ( pasta)