Cartofi fierți în lapte și dați la cuptor
Pentru această delicioasă rețetă ușor de realizat și ideală pentru toată familia aveți nevoie de:
- 400 gr cartofi curățați și tăiați cuburi ori rondele( eu prefer rondele fiindcă se vor așeza mai frumos în tavă)
- Aproximativ 300 ml lapte de 3,5 grăsime
- 100 gr cașcaval ras/ ori urdă/ mozzarella fresca ( dacă bebe e mai mic de 10 -12luni);
- Un ou( opțional)
- Un vârf de sare ( dacă bebe are peste doi ani)
Vom fierbe la foc mic cartofii în lapte până vedem că încep să se înmoaie.
Păstrăm apoi jumătate din compoziția de lapte în care au fiert și îi răsturnăm cu paleta într-o tavă unsă cu puțin unt.
Adăugăm cașcavalul ras ori urda/ mozzarela fresca și punem oul bătut pe deasupra , presărând și vârful de sare.
Dăm la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 20-25 de minute ori până vedeți dumneavoastră că s-au rumenit frumos la suprafață.
Pentru cei mari, desigur, poate fi consumată cu un pahar de vin , vorba lui Luca : ,,ghe-ghe” atunci când dă noroc ( cred că face o asociere cu Glȕck din germană 😊 sau așa îmi place să cred )