V-ați gândit cum să îi faceți pe copiii mofturoși care nu acceptă imediat fructele să le guste?
E momentul să ,,brioșim” această rețetă simpatică
Ingrediente pentru 12 bucăți
- Două ouă;
- 100 ml lapte;
- 150 gr iaurt ( simplu/ cu fructe/ de care nu ați consumat recent J pentru că e momentul să îl ,,reciclați” rational)
- 100 gr unt topit și răcit;
- Un praf de copt ( indicat- bio);
- 300- 350 gr de făină;
- Fructe –tăiate în bucățele micuțe
( de exemplu: mere, caise, piersici, pee zemoase, căpșunici etc.)/ sau puse ca atare în compoziție ( affine, coacăze, mure, zmeură)
Înainte de a te apuca de rețetă , te rog să pui la bucătărie pe fundal o piesă favorită- a ta sau a copilului tău.
Eu pregătesc rețeta cu Luca, am nevoie de mânuțele lui ștrengare încât rețeta să îmi reușească întocmai ca la carte .
Este momentul lui preferat când spargem ouăle – poc-poc, ori când amestecăm făina. În final, dacă al tău copilaș va vrea să și guste compoziția rezultată , nu cred că este nimic grav dacă îi dai voie să zică ,,yam-yam”cu toate papilele sale gustative.
Așadar, se pune untul la foc mic la topit și se lasă apoi la răcit.
Într-un bol , se vor sparge cele două ouă și se vor mixa cu o lingură de zahăr de mesteacăm ori ce îndulcitor preferați (nu uitași să nu folosiți miere fiindcă dacă va fi prelucrată la temperaturi înalte aceasta își va pierde din proprietăți , devenind chiar toxică.)Adăugăm treptat, untul , laptele, iaurtul, praful de copt, făina și fructele.
Dacă simțiți nevoia ca aluatul să aibă o textură mai hrănitoare și vreți să adăugați o lingură-două de nuci măcinate , puteți face acest lucru , diminuând din cantitatea de făină.
Turnați compoziția cremoasă în forma de silicon/ special destinată brioșelor și introduceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute la foc mediu.
Mai aruncați un ochi grijului, deși mireasma din cuptor vă va chema negreșit.